RKC doet zaken met Leverkusen van Bosz en haalt zesde versterking binnen

RKC doet zaken met Leverkusen van Bosz en haalt zesde versterking binnen

31-08-2020 12:46
12

RKC Waalwijk doet zaken met Bayer Leverkusen. De negentienjarige middenvelder Ayman Azhil sluit per direct aan bij de Eredivisie-hekkensluiter van vorig seizoen.

Azhil had onder Leverkusen-trainer Peter Bosz geen perspectief op speelminuten in de hoofdmacht, speelt tot het einde van het seizoen voor RKC en staat maandag meteen op het trainingsveld in Waalwijk.

"Mede door de goede contacten met Bayer Leverkusen is het ons gelukt om Ayman komend seizoen naar RKC Waalwijk te halen", reageert algemeen directeur Frank van Mosselveld. "Ayman staat al enkele jaren te boek als een zeer talentvolle speler binnen de opleiding van Bayer Leverkusen. We zijn dan ook erg content dat we komend seizoen de beschikking hebben over zijn kwaliteiten."

Azhil speelt sinds 2008 in de jeugdopleiding van Leverkusen. Afgelopen seizoen speelde hij zijn wedstrijden voor Bayer O19 in de jeugdcompetitie en de UEFA Youth League. Bovendien nam Bosz hem vorig jaar zes keer mee naar een wedstrijd: in de Bundesliga, DFB Pokal en Europa League.

Na de komst van James Efmorfidis, Thierry Lutonda, Kostas Lamprou, Nicolas Olsak en Ahmed Touba is Ayman Azhil de zesde versterking voor RKC dit seizoen. Vurnon Anita ondertekent op korte termijn een contract.