'Ik ben niet gevraagd voor Oranje, dus waarom zou ik daarover nadenken?'

'Ik ben niet gevraagd voor Oranje, dus waarom zou ik daarover nadenken?'

31-08-2020 14:30
21

Een overstap van Bayer Leverkusen naar het Nederlands elftal is op dit moment niet aan de orde voor Peter Bosz. Hij is naar eigen zeggen niet gevraagd door de KNVB.

Het vraagstuk-Oranje houdt Bosz niet bezig. "Het heeft alleen zin om daarover na te denken als ik gevraagd wordt. En dat ben ik niet. Dus waarom zou ik daarover nadenken?", zei de Nederlandse trainer maandag op een persconferentie bij Leverkusen.

Oranje heeft na het vertrek van Ronald Koeman naar FC Barcelona een nieuwe bondscoach nodig. Dwight Lodegewes, assistent onder Koeman, neemt de honneurs waar rond de Nations League-wedstrijden tegen Polen en Italië.

Dat Bosz wordt genoemd als kandidaat-bondscoach is geen verrassing: begin augustus droomde hij publiekelijk van een toekomst bij Oranje. Hij ligt echter nog twee jaar vast in Leverkusen.

"Bondscoach worden is voor iedere Nederlander een eer", reageert Bosz. "Het is het hoogste wat je in Nederland kan bereiken. Maar in het voetbal draait alles om het moment en dat heb je niet onder controle."