ADO Den Haag maakt terugkeer Kishna officieel: 'Hij is echt van goede wil'

ADO Den Haag maakt terugkeer Kishna officieel: 'Hij is echt van goede wil'

31-08-2020 14:46 Laatste update: 16:11
41

Het is rond: Ricardo Kishna keert voor de derde keer terug bij ADO Den Haag. De 25-jarige aanvaller heeft een contract ondertekend tot medio 2021, met een optie op een extra jaar.

"We gaan op basis van een prestatiecontract met Ricardo in zee", verklaart Martin Jol, hoofd van het technisch hart in Den Haag, op de clubsite. "Dat onderstreept dat hij echt van goede wil is. Hij wil écht weer naar ADO Den Haag, de club waar hij vandaan komt en waar zijn hart ligt."

"We zijn ervan overtuigd dat Ricardo in de toekomst het verschil bij ons kan maken, maar het belangrijkste is dat hij eerst wedstrijdfit wordt. Daar gaan we met hem mee aan de slag. We hopen dat hij zo snel mogelijk wedstrijdfit zal zijn, maar hij krijgt de tijd die hij nodig heeft."

Kishna zat zonder club, nadat zijn contract bij SS Lazio deze zomer na vijf seizoenen afliep. De Italiaanse club betaalde in 2015 nog vier miljoen euro voor hem aan Ajax. Door een zware knieblessure heeft Kishna sinds 17 september 2017 geen officiële wedstrijd meer gespeeld.

Zijn tweede comeback in Den Haag voelt als thuiskomen voor Kishna. "Voetbal staat bij mij altijd op één en dat geldt ook voor ADO Den Haag. Ik kom hier met twee doelen: wedstrijdfit worden en van waarde zijn voor deze mooie club. Ik heb er vertrouwen in dat dit gaat lukken."

De afgelopen periode kreeg hij meerdere aanbiedingen. Onder meer RKC Waalwijk en NAC Breda werden genoemd. "Ik wilde direct weer naar ADO Den Haag. Ik ken er veel mensen en het voelt vertrouwd. Omdat het mijn laatste club was, heb ik ook het gevoel dat ik niet echt ben weggeweest."

"Ik voelde me vorig seizoen nog enorm betrokken bij de club en zat daarom ook vaak op de tribune. ADO Den Haag is gewoon mijn club. Dat de club nu ook weer op natuurgras speelt, maakt mij nóg blijer met mijn terugkeer."