Lodeweges: 'Schudde met mijn hoofd omdat ik Van Gaal niet te dominant vind'

Lodeweges: 'Schudde met mijn hoofd omdat ik Van Gaal niet te dominant vind'

31-08-2020 15:41 Laatste update: 16:12
50

Interim-bondscoach Dwight Lodeweges heeft de open sollicitatie van Louis van Gaal voor het bondscoachschap van Oranje meegekregen. De voormalig assistent-trainer van Ronald Koeman vindt Van Gaal een geweldige coach, maar wil zich niet uitlaten over de opvolging.

"Schudde ik met mijn hoofd toen zijn naam ter sprake kwam?", reageert Lodeweges op de Van Gaal-suggestie. "Nee, dat deed ik omdat ik helemaal niet vind dat hij te dominant is. Louis van Gaal is natuurlijk een geweldige vakman met een geweldige staat van dienst. Wat de KNVB gaat kiezen, weet ik niet."

Zelf wordt Lodeweges voorzichtig ook genoemd als definitieve opvolger van Koeman. "Dit is helemaal niet aan de orde", stelt de interim-bondscoach. "Ik ben er tot er iemand is gevonden. Er gaat iemand anders komen, dat is de bedoeling. Het zou mooi zijn als het zo snel mogelijk gaat, maar het moet niet te gehaast zijn. Ze moeten wel de juiste man vinden. Het zou geweldig zijn als dat snel gebeurt."

Over zijn eigen toekomst bij Oranje maakt Lodeweges zich geen zorgen. "Ik zal ook wel mijn voorkeuren hebben over een opvolger van Koeman, maar dat doet er helemaal niet toe. Als de KNVB een keuze maakt en die man neemt 28 assistenten mee, dan vind ik dat ook goed. Maar zo gaat dat op dit moment niet."