Oranje-spelersraad geeft advies over bondscoach: Logisch dat naam Van Gaal valt

Oranje-spelersraad geeft advies over bondscoach: "Logisch dat naam Van Gaal valt"

31-08-2020 16:22 Laatste update: 16:27
54

Virgil van Dijk wordt met de spelersraad van Oranje betrokken bij de zoektocht naar een nieuwe bondscoach. De belangrijkste internationals hebben de KNVB een advies gegeven.

"We hadden toevallig al een meeting gepland met de spelersraad", zegt Van Dijk op de persconferentie. "We hebben het gehad over de huidige situatie en zijn heel open naar elkaar geweest, waarbij de directie de keuze moet maken de komende weken. Het is belangrijk dat zij weten hoe wij erover denken."

"We hebben als spelersgroep onze mening gegeven, hoe wij over de situatie denken", vervolgt de Liverpool-verdediger. "Niet dat we een specifieke naam hebben gegeven, maar we willen op dezelfde voet verder. We zijn heel blij met de staf. Ik ben ook heel blij dat de directie ons daarbij betrekt."

Op namen wil Van Dijk niet ingaan. "Lodeweges als vaste bondscoach? Dat is aan de directie. We zijn heel blij met Dwight. Hij is ook heel belangrijk geweest. Die waardering is er heel duidelijk", aldus de verdediger, die ook naar de open sollicitatie van Louis van Gaal gevraagd werd. "Ik heb nog nooit met Louis van Gaal gewerkt, dus ik kan er vrij weinig over zeggen. De directie maakt de keuze. Ik heb zijn naam persoonlijk niet genoemd, omdat ik nog nooit met hem heb gewerkt, dus ik heb er geen ervaring mee. Maar hij heeft veel betekend voor het Nederlandse voetbal en het is logisch dat hij wordt genoemd."