Van de Beek heeft droomtransfer te pakken en verlaat Ajax voor Manchester United

Van de Beek heeft droomtransfer te pakken en verlaat Ajax voor Manchester United

Gepubliceerd: woensdag 2 september 2020 om 18:28wo 02-09-2020 om 18:28

Laatste update: woensdag 2 september 2020 om 18:42wo 02-09-2020 om 18:42

Het is officieel: Donny van de Beek is speler van Manchester United. De 23-jarige middenvelder komt over van Ajax en maakt voor 39 miljoen euro de overstap naar Old Trafford. Dat bedrag kan via variabelen nog oplopen naar 44 miljoen.

Daarmee komt er een einde aan een lang verblijf van Van de Beek in Amsterdam. De middenvelder speelde van 2008 tot 2015 in de jeugd van Ajax en maakte de afgelopen vijf jaar deel uit van de hoofdmacht. Sinds de zomer van 2017 was hij niet meer weg te denken uit het basiselftal van de Amsterdammers. 

Van de Beek tekent voor vijf jaar bij Manchester United, valt te lezen op de website van de Engelse grootmacht. Verder heeft de club een optie op nog een seizoen. De middenvelder zelf heeft heel veel zin in zijn nieuwe avontuur. "Ik kan niet uitleggen hoe ongelofelijk het is dat ik de kans krijg om bij een club met een dergelijke geschiedenis te gaan spelen."

"Ik ben er klaar voor om de volgende stap in mijn carrière te zetten en op het hoogste niveau actief te zijn", gaat hij verder. "Er is geen hoger niveau dan Manchester United. Iedereen heeft me verteld dat de sfeer op Old Trafford geweldig is en ik kijk er naar uit om dat zelf te gaan beleven, wanneer de fans weer terug naar het stadion mogen."

Ole Gunnar Solskjaer, de trainer van Manchester United, is blij dat Van de Beek komend seizoen in zijn team speelt. "Donny heeft alle technische bagage die nodig is om in dit team te kunnen spelen. Daarnaast heeft hij het karakter om te slagen bij Manchester United. Zijn kwaliteiten om de ruimte te zien, zijn beweging te timen en het spel te lezen zal dit team aanvullen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws