'Zeer ongebruikelijk: Ajax en Man United onderhandelden niet over Van de Beek'

'Zeer ongebruikelijk: Ajax en Man United onderhandelden niet over Van de Beek'

31-08-2020 18:29 Laatste update: 21:02
191

De transfer van Donny van de Beek naar Manchester United is bijzonder soepel verlopen. Ajax heeft het eerste bod van Manchester United meteen geaccepteerd. Er is niet onderhandeld, schrijft transferexpert Fabrizio Romano.

Zondagochtend werd nog gemeld dat Manchester United geen bod neer had gelegd bij Ajax, maar een paar uur later was alles rond. Volgens Romano hebben Marc Overmars (directeur spelersbeleid Ajax) en Ed Woodward (voorzitter Manchester United) niet onderhandeld over de transfersom. Het was meteen raak: Ajax accepteerde een bod van veertig miljoen euro en was het ook meteen eens met de bonusconstructie.

Dat is zeer ongebruikelijk. Niet alleen omdat onderhandelen nou eenmaal bij het spel hoort, maar ook omdat er niets gelekt is en tot zaterdagavond onduidelijk was om welke club het nou ging. FC Barcelona werd ook genoemd, net als Real Madrid en Tottenham Hotspur. Zondagavond zetten Ajax en United de puntjes op de i. Alleen de medische keuring kan een transfer van Van de Beek nog tegenhouden.

Dat het zo snel ging heeft ook te maken met de afspraak die Ajax en Van de Beek hadden. De club zou meewerken aan een transfer, in ruil voor een extra jaar bij Ajax.