Arsenal laat aanvaller transfervrij gaan: AS Roma maakt huurdeal permanent

Arsenal laat aanvaller transfervrij gaan: AS Roma maakt huurdeal permanent

31-08-2020 19:29 Laatste update: 19:31
15

Henrikh Mkhitaryan is ook aankomend seizoen te bewonderen in het shirt van AS Roma. De aanvaller, die werd gehuurd van Arsenal, heeft zijn contract bij The Gunners laten ontbinden.

Dat meldt Arsenal via officiële kanalen. Het contract van Mkhitaryan is in goed overleg ontbonden, waardoor de aanvaller een contract kon tekenen bij Roma. De Armeniër vertrok in januari 2018 van Manchester United naar Arsenal. Hij maakte meteen indruk bij zijn debuut tegen Everton (5-1): Mkhitaryan gaf drie assists.

Het leek de start van een succesvolle samenwerking, maar Mkhitaryan wist zijn draai eigenlijk nooit te vinden in Londen. Hij werd tijdens de zomer van vorig jaar verhuurd aan Roma, waar hij wél tot bloei kwam.  

'Iedereen bij Arsenal bedankt Micki voor zijn tijd bij de club en wenst hem al het beste bij Roma', valt er te lezen op de site van Arsenal. Mkhitaryan kwam uiteindelijk tot 59 officiële wedstrijden in het shirt van The Gunners. Hierin maakte hij negen doelputen en leverde hij dertien assists af.