The Sun: Van de Beek doorstaat medische keuring, niets staat deal nog in de weg

The Sun: Van de Beek doorstaat medische keuring, niets staat deal nog in de weg

31-08-2020 20:01
38

Niets lijkt een transfer van Donny van de Beek naar Manchester United nog in de weg te staan. De Ajax-middenvelder heeft de medische keuring doorstaan en staat op het punt zijn contract te ondertekenen.

Dat meldt tabloid The Sun maandagavond. De gesprekken tussen Manchester United, Ajax en Van de Beek verliepen de laatste dagen in sneltreinvaart. Zo zouden de twee clubs niet eens met elkaar aan de onderhandelingstafel gezeten hebben. Ajax heeft het eerste bod van United naar verluidt meteen geaccepteerd. Er wordt verwacht dat de Nederlander snel zijn contract op Old Trafford gaat ondertekenen. 

United betaalt naar verwachting ongeveer veertig miljoen euro voor Van de Beek, die in Engeland een contract voor vijf seizoenen gaat tekenen. Hij zal het alleen met een ander rugnummer moeten doen in Manchester. Zijn huidige nummer bij Ajax, nummer 6, wordt bij United gedragen door Paul Pogba. De Fransman is niet van plan om dat rugnummer op te geven.

Zondag, toen voor het eerst bekend werd dat Van de Beek in onderhandeling was met een nieuwe club, was het nog niet bekend dat het om United ging. Ook FC Barcelona, Real Madrid en Tottenham Hotspur werden genoemd.