AZ verlengt met doelman ondanks armbreuk: 'Ik mag nog steeds niet duiken'

AZ verlengt met doelman ondanks armbreuk: 'Ik mag nog steeds niet duiken'

31-08-2020 20:16
30

AZ heeft het contract van keeper Mees Bakker (19) opengebroken en verlengd. Bakker heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2023, met een optie voor nog twee seizoenen.

Dat geeft AZ via officiële kanalen aan. Bakker belandde op zijn elfde in de jeugdopleiding van AZ en doorliep alle elftallen. Hij is op dit moment derde keeper van de eerste selectie, achter Marco Bizot en Hobie Verhulst. 

"Uit dit meerjarige contract spreekt veel vertrouwen", geeft Bakker aan in een eerste reactie. "Ik liep in februari namelijk een dubbele armbreuk op en AZ geeft me dus alle tijd om volledig te focussen op mijn herstel. Ik sta wel alweer een tijdje op het trainingsveld, maar ik mag bijvoorbeeld nog niet duiken. Ik hoop over een maand of twee weer voor honderd procent mee te doen."

Bakker gaat zijn wedstrijden komend seizoen voornamelijk spelen voor Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie. "Daar wil ik zoveel mogelijk spelen, want de Keuken Kampioen Divisie is een mooie opstap richting de Eredivisie. Als ik me daar van mijn goede kant laat zien, kom ik op termijn hopelijk in beeld voor een plek onder de lat bij AZ 1. Wat dat betreft wordt dit voor mij een heel belangrijk seizoen."