'Nieuws voor Tagliafico: Leicester schakelt door en gaat voor Atalanta-back'

'Nieuws voor Tagliafico: Leicester schakelt door en gaat voor Atalanta-back'

31-08-2020 21:00
72

Niet Nicolás Tagliafico, maar Timothy Castagne moet de nieuwe linksback van Leicester City worden. De Premier League-club is in vergevorderde onderhandelingen met Atalanta Bergamo en hoopt de deal nog voor de aankomende interlandperiode af te ronden.

Dat meldt Het Nieuwsblad. Castagne moet de Belgische enclave bij Leicester verder uit gaan breiden: op dit moment staan ook Youri Tielemans en Dennis Praet onder contract bij The Foxes. Leicester is op zoek naar een vervanger voor de naar Chelsea vertrokken Ben Chilwell.

Wedden

Meer odds

Leicester en Atalanta onderhandelen nog over de transfersom voor Castagne. De Engelse club heeft inmiddels een bod van ruim twintig miljoen euro neergelegd bij Atalanta en hier kunnen nog bonussen overheen komen. 

Castagne krijgt de voorkeur boven Tagliafico, aangezien hij zowel op de links- als de rechtsbackpositie uit de voeten kan. Daarnaast wil Leicester-trainer Brendan Rodgers over een back beschikken die in meerdere formaties uit de voeten kan. Voor Castagne, die bij Atalanta vaak in een 5-3-2-opstelling speelt, lijkt dat geen probleem. In Italië moet de Belg Robin Gosens normaal gesproken voor zich dulden.