Kieft noemt twee opties voor Oranje: 'Je moet op zoek naar het beste'

Kieft noemt twee opties voor Oranje: 'Je moet op zoek naar het beste'

Gepubliceerd: maandag 31 augustus 2020 om 21:38ma 31-08-2020 om 21:38

Frank Rijkaard zou de ideale kandidaat zijn om bondscoach van het Nederlands elftal te worden, maar anders is ook Louis van Gaal geschikt, zegt Wim Kieft. De KNVB zoekt naar een opvolger voor de naar FC Barcelona vertrokken Ronald Koeman. Kieft zet echter wel vraagtekens bij de aanpak van Van Gaal.

NOS-commentator Arno Vermeulen meldde zondagavond bij Studio Voetbal dat Van Gaal openstaat voor een tweede rentree bij Oranje, maar zitten de spelers daar wel op te wachten? "Van Dijk zei dat hij niet Van Gaal had genoemd. Dat begrijp ik wel. Het is ongetwijfeld een hele goede trainer, maar als je op voorhand al weet wat je te wachten staat...", zegt Kieft bij Radio Veronica. "Hij is veel strenger, veel meer regeltjes, je kousen mogen niet afgezakt zijn, je shirt mag niet over je broek, maar moet in je broek.. Daar zitten die voetballers niet op te wachten."

"Ik geloof dat het een goede trainer is, maar in 2002 heeft hij het ook niet gehaald", zegt Kieft over Van Gaal. "Je bent ook afhankelijk van je spelers. Er is een heel goede selectie, maar er zijn meer trainers die je er neer kunt zetten. Je kunt Van Marwijk en Gullit er ook neerzetten."

Rijkaard is volgens Kieft 'de ideale kandidaat'. "Dat wordt lastig, maar het zou wel de ideale man zijn. Er is gewoon een goede ploeg, dus wat maakt het uit wie je er neerzet. Lodeweges? Je moet wel op zoek naar het beste. Je kunt Cocu en De Boer noemen, maar De Boer is drie keer snel ontslagen. Cocu zit bij Derby County, daar hoor ik nooit zoveel van. Ik vind dat je op zoek moet naar de grootste naam met de beste uitstraling en de meeste verdiensten. Dan kom je bij Rijkaard of Van Gaal uit."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Voor wie kies jij?

Rijkaard
52%
Van Gaal
31%
Een ander
17%
(3080 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws