Werk aan de winkel voor De Graafschap ondanks ruime overwinning

31-08-2020 21:55
67

De Graafschap is goed begonnen aan het nieuwe Keuken Kampioen Divisie-seizoen. De nummer twee van afgelopen jaar versloeg FC Den Bosch in eigen huis met 4-2.

De teleurstelling over de beëindiging van het afgelopen seizoen moest al snel plaatsmaken voor motivatie. De Graafschap was hard op weg naar promotie, maar daar stak de KNVB een stokje voor. Dit jaar wil De Graafschap er alles aan doen om alsnog te promoveren naar het hoogste niveau van Nederland.

Het ging in het eerste kwartier gelijkop in De Vijverberg. Via Daryl van Mieghem creërde De Graafschap gevaar, namens Den Bosch kreeg Ryan Trotman een grote kans. Doelman Rody de Boer behoedde De Graafschap een aantal malen voor een tegentreffer. Op de valreep maakte Toine van Huizen de 1-0 voor de thuisploeg. Hij kopte in de blessuretijd van de eerste helft een corner van Mo Hamdaoui binnen.

Nadat Van Mieghem kort na rust verzuimde om 2-0 te maken, werd het 1-1 door een ongelukkige eigen goal van Julian Lelieveld. Het duurde echter niet lang voor De Graafschap weer op voorsprong kwam. Van Mieghem miste een paar kansen, maar was nu wel trefzeker: 2-1. Plots ging het hard in Doetinchem. Elmo Lieftink maakte er 3-1 van en toen Johnatan Opoku 4-1 maakte was de zege binnen.

Jizz Hornkamp bracht de spanning nog wat terug, maar dat hielp Den Bosch niet. De Graafschap liet vervolgens nog wat kansen op 5-2 liggen. Ondanks de 4-2 overwinning is er nog voldoende werk aan de winkel voor de ploeg van Mike Snoei.