Zes clubs wilden Van de Beek kopen van Ajax: 'Man United juiste keuze'

Zes clubs wilden Van de Beek kopen van Ajax: 'Man United juiste keuze'

31-08-2020 22:15
93

Donny van de Beek had de clubs voor het uitkiezen, verzekert Ajax-icoon Sjaak Swart. De middenvelder koos uiteindelijk voor Manchester United. De transfer wordt deze week officieel gemaakt.

Voor een totaalbedrag van 45 miljoen euro maakt Van de Beek de overstap van Ajax naar Engeland. "Manchester United is zeker een juiste keuze", zegt Swart tegen Ajax Showtime. "Er waren meer clubs met interesse, zoals Real Madrid, FC Barcelona, Juventus en Arsenal. Het waren er in totaal zes, maar vanwege het coronavirus is het allemaal uitgelopen."

Het blijkt voor een aantal clubs niet makkelijk om het geld bij elkaar te halen. "Clubs hebben geen inkomsten en ze konden ook geen spelers verkopen. Uiteindelijk heeft Manchester United doorgezet en dat is natuurlijk ook een hele mooie club. Voorheen was dat ook een kampioensclub en daar willen ze nu weer naartoe bouwen."

Swart noemt verrassend Arsenal als geïnteresseerde club. "Ja, ze wilden hem heel graag hebben, maar ze konden nu niet aan de centjes komen voor een transfer. Zelfs de grootste clubs hebben moeite. Arsenal is een mooie club, maar Manchester United wordt ook zeker een interessant avontuur."

Swart gaat Van de Beek opzoeken in Engeland. "Ik ga er zeker naartoe. Die wedstrijden zijn tegenwoordig allemaal op tv, maar ik zal er heus wel een aantal keren naartoe gaan. Ik ben toch een beetje opa van hem, hè."