LIVE: PSV en Willem II kennen mogelijke Europa League-opponenten (gesloten)

LIVE: PSV en Willem II kennen mogelijke Europa League-opponenten (gesloten)

01-09-2020 13:22 Laatste update: 13:03
39

Willem II hoorde maandag dat het naar Luxemburg mag, dinsdag is het alweer tijd voor de volgende loting. Wie treffen de Tilburgers op 24 september, mits ze afrekenen met Progrès Niederkorn? En tegen wie zal PSV uitkomen in de derde Europa League-voorronde? VoetbalPrimeur houdt je op de hoogte van alle ontwikkelingen vanuit Nyon.

PSV heeft een geplaatste status in de derde Europa League-voorronde. Het Kroatische NK Lokomotiva Zagreb is de enige potentiële tegenstander die ook al zeker is van een plek in de derde voorronde. De overige mogelijke opponenten moeten eerst nog één of meerdere voorrondes overleven. De winnaar van Viking Stavanger (Noorwegen)-Aberdeen FC (Schotland) zal ook mee de koker in gaan. Nomme Kalju (Estland) en NS Mura (Slovenië) spelen zelfs nog in de eerste voorronde, de winnaar van dat duel treft Aarhus (Denemarken) in de tweede voorronde: PSV zou ook één van deze drie clubs tegen kunnen komen.

Willem II zal dus eerst op 17 september de Luxemburgse horde moeten nemen, maar weet na dinsdagmiddag alvast waar het aan toe is. De tweede Brabantse Europa League-troef heeft een niet-geplaatste status als het doorgaat. Het Turkse Besiktas is één van de potentiële opponenten, net als de winnaars van OFI Kreta (Griekenland)-Apollon Limassol (Cyprus) en Lincoln Red Imps (Gibraltar)-Rangers FC (Schotland).