Update: Roda JC pikt 'talentvolle keeper' transfervrij op bij Jong PSV

Update: Roda JC pikt 'talentvolle keeper' transfervrij op bij Jong PSV

01-09-2020 13:58 Laatste update: 16:07
39

Roda JC moest noodgedwongen op zoek naar een extra doelman en heeft succes geboekt. Youri Roulaux gaat zich dinsdag nog melden in het Parkstad Limburg Stadion.

De 21-jarige sluitpost uit Veldhoven werd in 2013 opgenomen in de jeugdopleiding van PSV en debuteerde namens Jong PSV in het betaald voetbal. Roulaux kwam uiteindelijk tot 22 Keuken Kampioen Divisie-optredens, maar moest afgelopen zomer vertrekken uit Eindhoven. Roulaux dook eind juli op bij stadgenoot FC Eindhoven, maar is nog altijd clubloos.

De blessure van Jan Hoekstra kan daar echter verandering in brengen, melden De Limburger en het Eindhovens Dagblad. De van FC Groningen gehuurde sluitpost debuteerde zondag tijdens Jong Ajax-Roda JC in het betaald voetbal: na amper een kwartier liep hij echter een schouderblessure op en moest hij vervangen worden door Loek Hamers. Doordat Hoekstra voorlopig niet inzetbaar is, zocht Roda naar een nieuwe goalie: Roulaux moet de vacature in gaan vullen.

Update: Roda JC heeft zich officieel versterkt met Youri Roulaux. De 21-jarige doelman komt transfervrij over van Jong PSV en heeft zich voor één seizoen aan de club uit Kerkrade verbonden. In de overeenkomst is een optie voor een extra jaar opgenomen.

"We zijn blij met de komst van Youri", reageert technisch directeur Jeffrey van As op de clubsite. "Hij geldt als een talentvolle keeper die goed opgeleid is bij PSV, waar winnen voorop staat. Youri heeft buiten keeperskwaliteiten óók uitstekende meevoetballende kwaliteiten en dat is belangrijk in onze speelstijl."