Koeman is Rakitic kwijt: FC Barcelona maakt melding van akkoord

Koeman is Rakitic kwijt: FC Barcelona maakt melding van akkoord

01-09-2020 14:34 Laatste update: 14:43
48

Ivan Rakitic verlaat FC Barcelona definitief voor Sevilla. De Catalaanse club maakt dinsdagmiddag melding van een akkoord met Sevilla over de Kroatische middenvelder. 

Het vertrek van Rakitic, die voor vier jaar tekent bij Sevilla, is een van de stappen van FC Barcelona naar een gezondere huishouding. Het salaris van de middenvelder lag de club zwaar op de maag. Sevilla betaalt een transfersom van 1,5 miljoen euro aan de club van Ronald Koeman. Dat bedrag kan aanzienlijk oplopen: door bonussen en andere variabelen moet Sevilla mogelijk nog 9 miljoen euro overmaken aan Barcelona.

Met de deal tussen de twee clubs keert Rakitic na zes jaar terug naar Andalusië. In 2014 verruilde hij Sevilla voor achttien miljoen euro voor Barcelona. Bij Barça speelde hij 310 wedstrijden, maakte hij 35 doelpunten en gaf hij 42 assists. Afgelopen seizoen was de middenvelder voor het eerst lang niet zeker van een basisplaats. Naast Rakitic moeten ook spelers als Luis Suárez en Arturo Vidal het Barcelona van Koeman nog gaan verlaten.