Done deal: Feyenoord haalt met Teixeira opnieuw Portugees naar De Kuip

Done deal: Feyenoord haalt met Teixeira opnieuw Portugees naar De Kuip

04-09-2020 10:30 Laatste update: 10:38
185

Feyenoord heeft voor de tweede keer in korte tijd een Portugees binnengehaald. Beloftenspeler Bernardo Silva krijgt gezelschap van zijn 27-jarige landgenoot João Carlos Teixeira, die overkomt van Vitória Guimarães en voor twee jaar tekent in de Kuip met de optie op nog een seizoen. 

Teixeira had nog een doorlopend contract in Guimarães, maar Feyenoord is er toch in geslaagd om hem los te weken van de Portugese club. De middenvelder – ooit op jonge leeftijd gehaald door Liverpool – is na Mark Diemers, Christian Conteh, Bryan Linssen en Franco Antonucci (gestald bij FC Volendam) de vijfde nieuweling van deze transferzomer.

Technisch directeur Frank Arnesen is blij met de komst van de offensief ingestelde speler. "Met João Teixeira voegen we een veelzijdige middenvelder toe aan de selectie", zegt Arnesen op de clubsite. "Met zijn kwaliteiten, waaronder het scorend vermogen en zijn drive naar voren, geeft hij ons de gewenste extra optie op het middenveld. Bovendien heeft hij bij grote clubs gezeten uit vooraanstaande competities. Ook die ervaring neemt hij mee naar Feyenoord."

Teixeira traint vrijdag al mee met de Rotterdammers. Hij gaat met rugnummer 20 spelen.