Kansen bij Oranje: 'Concurrentie is enorm, maar ik wil wel gaan pushen'

Kansen bij Oranje: 'Concurrentie is enorm, maar ik wil wel gaan pushen'

01-09-2020 18:34
73

De selectie van het Nederlands elftal herbergt sinds de zomer een speler van Manchester City. Nathan Aké hoopt zich na zijn toptransfer in de basis te vechten onder interim-bondscoach Dwight Lodeweges.

Aké schurkte de laatste jaren tegen de Oranje-basis aan. "Maar we hebben allemaal topspelers, de concurrentie is enorm. Dat is goed voor Oranje, maar ik wil wel gaan pushen bij City en bij Oranje", verduidelijkt de 25-jarige verdediger in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Ik ben altijd iemand geweest van het aangaan van challenges. Toen ik als jeugdspeler van ADO naar Feyenoord ging. Vervolgens toen ik van Feyenoord naar Chelsea ging. Daarna moest ik belangrijke beslissingen nemen. Blijf je bij de club, ga je ergens heen op huurbasis. Via Watford en Bournemouth heb ik de stap naar de top gezet. Manchester City is een geweldige stap."

Aké kan uit de voeten als centrale verdediger en linksback. Door de absentie van Matthijs de Ligt en Daley Blind liggen er kansen voor de Nations League-duels met Polen (vrijdag) en Italië (maandag). "Ik kan spelen, de bondscoach beslist."