Frenkie de Jong reageert voor het eerst op Barça-crisis en soap rond Messi

Frenkie de Jong reageert voor het eerst op Barça-crisis en soap rond Messi

01-09-2020 18:10 Laatste update: 18:16
80

Het is een chaos bij FC Barcelona, erkent Frenkie de Jong na de training van het Nederlands elftal in Zeist. Hij reageert dinsdag voor het eerst op de ongekende crisis in Camp Nou.

"Het is wel een chaos, er is veel gaande", beaamt De Jong voor de camera van de NOS. In zijn eerste jaar ontspoorde Barça volledig: Real Madrid greep de landstitel, Bayern München won met 2-8 in de kwartfinale van de Champions League en dan is er nog de soap rond Messi, die De Jong van een afstandje volgde. Hij was op vakantie en staat deze week bij Oranje weer voor het eerst op het trainingsveld.

De Jong hoopt volgend seizoen nog met Messi in één team te spelen, maar wacht rustig af. "Ik heb hem hier zelf niet over gesproken", zegt hij. "Ook de club niet. Dus ik weet oprecht niet hoe het zit. Maar als Messi echt vertrekt, zal dat een enorme klap zijn voor het team en de club. Als ik na deze interlands terugkom, zie ik wel wat er is gebeurd bij de club."

Ook bij FOX Sports laat De Jong zich uit over de Barça-crisis. "Natuurlijk volg ik het wel. Ook als ik het niet zou willen volgen, krijg ik het waarschijnlijk nog mee. Of Messi nog in de groepsapp zit? Ja", lacht de Oranje-middenvelder. "Ik heb hem niet gebeld. Ik denk dat genoeg mensen wat van hem willen weten. Ik heb niet zo'n goede relatie met hem dat ik hem bel en vraag hoe het zit."

De Jong blikt terug op een 'teleurstellend eerste jaar' in Spanje. "Geen kampioen, geen Champions League gewonnen, twee trainers ontslagen in twee jaar... Maar als ik op vakantie ben, denk ik niet de hele tijd: als het maar goedkomt."