Ajax-waarschuwing voor Dest: Ik speel niet meer met de handrem erop

Ajax-waarschuwing voor Dest: "Ik speel niet meer met de handrem erop"

01-09-2020 19:18
65

Noussair Mazraoui bindt de strijd aan met Sergiño Dest. De twee rechtsbacks maken in de aanloop naar de Eredivisie-start aanspraak op een basisplaats, maar trainer Erik ten Hag kan er maar één kiezen.

Mazraoui voelt zich er klaar voor. "Ik ben weer voor een langere tijd achter elkaar fit. Echt blessurevrij", vertelt hij aan Ajax Life. "Ik denk dat dit vorig seizoen mijn grootste probleem was. Ik was telkens een maandje fit en dan weer niet. Het was ongelukkig. Door al die pijntjes kwam ik nooit in mijn ritme. Dat voelt niet lekker."

In de voorbereiding krijgt Mazraoui regelmatig de voorkeur boven Dest, die vorig seizoen vrijwel alles speelde. De international van Marokko gaat 'natuurlijk' de strijd aan. "Waarom zou ik dat niet doen? (...) We zijn allebei rechtsback en spelen op dezelfde positie. Sergiño heeft vorig seizoen veel gespeeld, ik was vaak geblesseerd en nu is het een 'fitte ik' tegen een fitte Dest. Dat wordt een mooie strijd. We mogen niet verzwakken, want dan speelt de ander."

"Ik voel me nu gewoon vrij, ik voel me fit. Gewoon losjes. Inderdaad, ik speel niet meer met de handrem erop", aldus Mazraoui. "Ik probeer nu door te pakken, want ik voel me weer fijn."