Goed nieuws van KNVB: dispensatieregeling geldt ook voor Jong Oranje-spelers

Goed nieuws van KNVB: dispensatieregeling geldt ook voor Jong Oranje-spelers

Gepubliceerd: dinsdag 1 september 2020 om 21:00di 01-09-2020 om 21:00

Laatste update: dinsdag 1 september 2020 om 21:02di 01-09-2020 om 21:02

Goed nieuws voor de spelers van Jong Oranje: zij hoeven, net als de spelers van het 'grote' Oranje, niet in quarantaine na de wedstrijd tegen Jong Wit-Rusland.

Dat heeft de KNVB laten weten in gesprek met Voetbal International. Het EK-kwalificatieduel van aanstaande vrijdag kan dus gewoon doorgang vinden. In Wit-Rusland geldt code oranje en is het daarnaast politiek zeer onrustig. Veel clubs zagen hun spelers liever niet naar Oost-Europa vertrekken, voornamelijk omdat ze bij terugkomst in Nederland in quarantaine zouden moeten. 

Nu dit niet het geval is valt er een last van de schouders van de verschillende clubs. Feyenoord liet eerder al weten Justin Bijlow liever niet af te staan aan Jong Oranje, maar zal waarschijnlijk blij zijn met het nieuws van de KNVB.

Voor de spelers van het Nederlands elftal werd vorige week vrijdag al een uitzondering gemaakt door minister van Sport Tamara van Ark. Die uitzondering geldt nu dus ook voor de spelers van Jong Oranje. Spelers hoeven bij terugkomst niet in quarantaine en kunnen zonder problemen weer terugkeren bij hun clubs.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws