Breaking news

Spelers Esbjerg FB publiceren open brief en eisen ontslag Hyballa

KNVB verbaasd na Werder-update: 'Beide partijen zijn nog in gesprek'

KNVB verbaasd na Werder-update: 'Beide partijen zijn nog in gesprek'

Gepubliceerd: dinsdag 1 september 2020 om 21:16di 01-09-2020 om 21:16

Bij de KNVB is er verbaasd gereageerd op het nieuws dat Werder Bremen een compromis zou hebben gesloten met de Nederlandse voetbalbond. Tahith Chong zou de wedstrijd tegen Jong Wit-Rusland laten schieten en zich later melden in Zeist, maar volgens de KNVB zijn de gesprekken nog gaande.

De KNVB hoopt nog steeds dat Chong ook aanstaande vrijdag tegen Wit-Rusland van de partij is. Werder wil liever geen spelers afstaan aan nationale elftallen die een wedstrijd gaan spelen in de zogenaamde risicogebieden. 

"De partijen zijn nog altijd in gesprek", geeft een KNVB-woordvoerder aan in gesprek met Voetbal International. "Het belangrijkste onderwerp van de gesprekken is de manier waarop de Duitse quarantaine-regels geïnterpreteerd worden." 

In Duitsland verschilt het per deelstaat hoe lang iemand in quarantaine moet wanneer hij of zij terugkeert uit het buitenland. Volgens de regels van de deelstaat Bremen moet Chong twee weken in thuisquarantaine na terugkomst, dat wil Werder koste wat kost voorkomen. Het is nog niet bekend wat de uitkomst van het overleg tussen de KNVB en Werder gaat worden. Zo zou het kunnen dat Chong inderdaad de wedstrijd tegen Jong Wit-Rusland laat schieten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws