'Ken Louis, meneer Van Gaal voor mij, niet persoonlijk, maar jongens zijn lyrisch'

'Ken Louis, meneer Van Gaal voor mij, niet persoonlijk, maar jongens zijn lyrisch'

02-09-2020 06:42
45

Marten de Roon zou graag Louis van Gaal aangesteld zien worden als nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. De middenvelder noemt het in gesprek met NU.nl een 'eer' als hij onder de gerenommeerde trainer zou mogen werken.

"Ik ken Louis, meneer Van Gaal voor mij, niet persoonlijk, maar de jongens die met hem hebben gewerkt zijn lyrisch over hem", zegt De Roon over de 69-jarige oud-bondscoach, die interesse heeft om het stokje van Ronald Koeman over te nemen bij Oranje. "Hij heeft bewezen dat hij een van de beste Nederlandse trainers ooit is. Ik kan alleen zeggen dat ik het een eer zou vinden om onder zijn leiding te spelen."

De Roon legt de bal wel bij de directie in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach. Eerder liet Virgil van Dijk weten dat de spelersraad wel advies heeft gegeven aan de KNVB om een type-Koeman te zoeken. "Van Gaal is een trainer met zoveel kwaliteiten dat hij bij elke groep past", zegt De Roon daarover. "Hij heeft bij meerdere clubs laten zien dat hij altijd in staat is om goede resultaten te behalen. Maar goed, wij moeten ons niet druk maken over wie de nieuwe bondscoach wordt. Daar gaat de directie over."