'Positieve' en 'negatieve' reacties op Ihattaren: 'Kunt het nooit goed doen'

'Positieve' en 'negatieve' reacties op Ihattaren: 'Kunt het nooit goed doen'

02-09-2020 07:14
75

Mohamed Ihattaren verbindt bij een debuut voor Oranje tegen Polen of Italië zijn interlandcarrière aan het Nederlands elftal. Khalid Boulahrouz, die hem als international van Marokkaanse komaf voor ging, denkt dat de PSV-spelmaker een goede keuze heeft gemaakt.

"Ik kijk positief naar de keuze van Ihattaren. Het is een weloverwogen beslissing geweest en hij heeft de kwaliteit om te slagen bij het Nederlands elftal", zegt Boulahrouz in gesprek met De Telegraaf. Ihattaren zit deze week voor het eerst bij de selectie van Oranje. "Er zullen Marokkaanse mensen in Nederland zijn die er trots op zijn dat een Marokkaanse jongen in het Nederlands elftal speelt. En anderen zullen negatief zijn. Ik heb zelf ervaren dat je het eigenlijk nooit voor iedereen goed kunt doen. Daarom moet je niet naar de buitenwereld kijken en puur voor jezelf de juiste keuze maken."

Boulahrouz, zelf 35-voudig Oranje-international, waarschuwt de PSV'er dat hij er nog niet is. "Nu heeft Ihattaren de keuze gemaakt voor Nederland en is iedereen blij, maar dat biedt geen garantie dat je altijd maar geselecteerd gaat worden. Hij zal stappen moeten blijven maken en continu moeten blijven bewijzen dat hij het niveau van het Nederlands elftal waard is. Het is geen speeltuin. Maar ik denk dat hij het in zich heeft en dat dit een goede stimulans is voor een mooi vervolg van zijn carrière", aldus de voormalig rechtsback, die voor onder meer Chelsea, Sevilla en Hamburger SV speelde.