Overmars zet na miljoenentransfer Van de Beek streep door deal Ajax en Twente

Overmars zet na miljoenentransfer Van de Beek streep door deal Ajax en Twente

02-09-2020 11:18 Laatste update: 11:21
80

FC Twente kan de komst van Jurgen Ekkelenkamp vergeten. De twintigjarige middenvelder mag niet weg van Ajax na het vertrek van Donny van de Beek.

Marc Overmars heeft Twente-collega Jan Streuer laten weten dat Ekkelenkamp deze zomer niet beschikbaar is. "Marc heeft me gebeld", verklaart Streuer aan TC/Tubantia. "Het kan natuurlijk altijd nog gebeuren dat er op het laatste moment iets gaat veranderen, maar daar moeten we niet meer vanuit gaan. Aan de ene kant is dat jammer, maar we weten nu wel waar we aan toe zijn. We kunnen nu doorschakelen naar alternatieven."

Wedden

Meer odds

FC Twente zag in Ekkelenkamp de ideale versterking voor het middenveld van Twente. Streuer toonde de laatste weken meerdere keren belangstelling, maar zat in de wachtkamer. Het aanstaande vertrek van Van de Beek naar Manchester United zorgt ervoor dat Twente er nu definitief een streep onder kan zetten.

FC Twente haalde met Kik Pierie en Danilo Pereira al twee Ajacieden op huurbasis binnen. Ook Gijs Smal, Lazaros Lamprou, Tyronne Ebuehi, Alexander Jeremejeff, Nathangelo Markelo en Vaclav Cerny kwamen de Enschedese gelederen versterken. Bovendien is de komst van FC Utrecht-verdediger Dario Dumic een kwestie van tijd. Hij tekent voor twee seizoenen in de Grolsch Veste.