Van de Beek: 'Weet dat ik van die middenvelders, de besten ter wereld, kan leren'

Van de Beek: 'Weet dat ik van die middenvelders, de besten ter wereld, kan leren'

02-09-2020 19:09
25

Donny van de Beek is ervan overtuigd dat hij ook bij Manchester United zijn meerwaarde zal hebben. De middenvelder, wiens transfer van Ajax naar The Red Devils woensdagavond werd bekrachtigd, heeft veel zin in zijn nieuwe avontuur.

Ajax en Manchester United werden het eens over een transfersom van 39 miljoen euro voor Van de Beek. Dat bedrag kan via bonussen nog oplopen naar 44 miljoen. "Ik wil graag iedereen bij Ajax bedanken", laat de middenvelder uit Nijkerkerveen weten op de website van zijn nieuwe club. "Ik ben daar opgegroeid en ik zal altijd een speciale band met de club houden."

Bij Manchester United zal Van de Beek gaan samenspelen met middenvelders als Bruno Fernandes en Paul Pogba. "Dit team heeft sommigen van de beste middenvelders ter wereld en ik weet dat ik van ze kan leren. Daarnaast kan ik ook met mijn eigen sterke punten een aanvulling zijn."

Ole Gunnar Solskjaer sprak al met de 23-jarige Nijkerkervener over zijn rol in het team. Dat maakte Van de Beek nog enthousiaster over zijn transfer. "Toen ik met hem sprak over zijn visie op het team, hoorde ik de richting die de club op dit moment inslaat. Dat klinkt heel erg goed en ik kan niet wachten om daar onderdeel van te gaan uitmaken."