United maakt rugnummer Van de Beek bekend: eerbetoon aan oud-ploeggenoot Nouri

United maakt rugnummer Van de Beek bekend: eerbetoon aan oud-ploeggenoot Nouri

02-09-2020 20:05 Laatste update: 20:13
77

Donny van de Beek speelt volgend seizoen met rugnummer 34 bij zijn nieuwe club Manchester United. Het is het nummer van zijn oud-ploeggenoot Abdelhak Nouri bij Ajax. 

Van de Beek werd woensdag officieel gepresenteerd op Old Trafford en gaat in Engeland rugnummer 34 dragen als eerbetoon aan zijn voormalig ploeggenoot Nouri bij Ajax. De twee waren beste maatjes in de jeugdopleiding van de Amsterdamse club. Van de Beek en Nouri doorliepen samen de jeugdopleiding van Ajax en speelden veel met elkaar samen. Eerder koos ook Joël Veltman er al voor om bij zijn nieuwe club Brighton & Hove Albion rugnummer 34 te gaan dragen. 

Ajax ontvangt 39 miljoen euro voor Van de Beek, maar dat bedrag kan door bonussen nog oplopen tot 44 miljoen. De man uit Nijkerkerveen heeft een contract voor vijf seizoenen getekend bij United, waar hij een middenveld kan gaan vormen met Paul Pogba en Bruno Fernandes.

Van de Beek gaf al aan trots te zijn op zijn transfer naar United. "Ik kan niet uitleggen hoe ongelofelijk het is dat ik de kans krijg om bij een club met een dergelijke geschiedenis te gaan spelen", aldus de middenvelder.