Van de Beek won advies in voor United-stap: 'Hij is in Engeland een legende'

Van de Beek won advies in voor United-stap: 'Hij is in Engeland een legende'

02-09-2020 20:51
36

Donny van de Beek heeft voor zijn transfer naar Manchester United advies ingewonnen bij Daley Blind en Edwin van der Sar. Beiden stonden in het verleden onder contract bij de Engelse grootmacht en waren 'lyrisch' over de club.

"Ze zeiden dat United een ongelooflijk grote, maar vooral warme club is", geeft Van de Beek aan in gesprek met De Telegraaf. "En zo heb ik het tot dusver ook ervaren. Ik sta te popelen om daar aan de slag te gaan."

Van de Beek beseft dat het voetbal in de Premier League totaal anders zal zijn dan in de Eredivisie. "Van de beelden op tv en door de gesprekken met Gini (Wijnaldum, red.) en Virgil (van Dijk, red.) bij Oranje weet ik dat die competitie veel fysieker zal zijn dan de Eredivisie. Dus moet ik stappen maken. Niet alleen door, zoals veel mensen denken, de sportschool in te gaan, maar ook door élke week op topniveau te worden uitgedaagd."

Ook de schoonvader van Van de Beek, Dennis Bergkamp, weet wat er gevraagd wordt in het Engelse voetbal. Hij groeide uit tot een clublegende bij Arsenal. "Hij speelde dan wel voor een andere club (Arsenal, red.), maar is in Engeland een legende en weet hoe het er in de Premier League aan toegaat. Hij hamert erop dat het ontzettend leuk, maar ook heel zwaar is om daarin te spelen. Daar ga ik me optimaal op voorbereiden."