Van de Beek kreeg in januari al aanbieding: 'Ajax wilde niet verkopen'

Van de Beek kreeg in januari al aanbieding: 'Ajax wilde niet verkopen'

03-09-2020 10:30
31

Voor Donny van de Beek was het een spannende transferzomer. Na Real Madrid leek namelijk ook Manchester United even af te haken in de strijd om zijn handtekening.

In De Telegraaf vertelt Van de Beek dat hij in januari al de kans kreeg om naar Manchester United te verkassen. "Maar Ajax wilde in de winterstop niet verkopen en ik was zelf ook geen voorstander van een tussentijdse overstap", zegt de United-aankoop. "In juni meldde Manchester United zich weer. De club wilde doorpakken en een bod uitbrengen, maar moest vanwege de coronacrisis even op de rem trappen. Ik dacht na Real: het zal toch niet weer misgaan? Maar nadat de Premier League werd uitgespeeld, voelde ik dat het goed zou komen."

Uiteindelijk zette Manchester United vaart achter de transfer toen meerdere topclubs naar Van de Beek informeerden. Namen noemt de Oranje-international niet. "Het enige dat ik kan zeggen, is dat ik met mijn gevoel heb gekozen. Dat heb ik mijn hele carrière al gedaan. Geld speelde geen rol, want bij elke club die zich meldde, zou ik me daar geen zorgen meer over hoeven maken", aldus Van de Beek.