'Suárez belt zes jaar na bijtincident met toekomstig teamgenoot Chiellini'

'Suárez belt zes jaar na bijtincident met toekomstig teamgenoot Chiellini'

03-09-2020 10:57
97

Luis Suárez heeft in aanloop naar zijn Juventus-transfer contact gezocht met een oude bekende. De 33-jarige Uruguayaan heeft een telefoongesprek gevoerd met de drie jaar oudere Giorgio Chiellini, schrijft La Gazzetta dello Sport.

De twee waren tijdens het WK van 2014 wereldnieuws. Uruguay stuitte in de poulefase op Italië: die wedstrijd ging de boeken in vanwege Suárez, die zijn tanden in de schouder van Chiellini zette. Volgens La Gazzetta dello Sport heeft de huidige FC Barcelona-spits – zes jaar na dat bijtincident – voor de zekerheid gebeld met Chiellini om de stemming in Turijn te peilen. Het meubelstuk van Juventus had echter geen problemen met de aanstaande Juventus-transfer van zijn oude tegenstander, meldt de roze sportkrant: Chiellini heeft Suárez allang vergeven en kijkt uit naar de samenwerking.

Voordat het zover is, moet de Uruguayaan er nog uitkomen met FC Barcelona. Suárez is niet meer nodig onder Ronald Koeman, maar ligt nog één jaar vast: als beide partijen het eens worden over een vertrekregeling, ligt de weg naar Turijn open. Volgens Italiaanse media hebben club en speler al een akkoord bereikt.