Naast De Vrij ook Dumfries afwezig, Koopmeiners schuift eenmalig door in Zeist

Naast De Vrij ook Dumfries afwezig, Koopmeiners schuift eenmalig door in Zeist

03-09-2020 12:11 Laatste update: 12:18
44

Teun Koopmeiners is tijdelijk doorgeschoven van Jong Oranje naar het 'grote' Nederlands elftal. De aanvoerder van AZ is donderdag – na het uitvallen van Stefan de Vrij en de afwezigheid van Dumfries – de 23ste speler op de training in Zeist.

De Vrij liep een blessure op en heeft het trainingskamp van Oranje inmiddels verlaten: de KNVB liet weten dat er geen vervanger voor de centrale verdediger van Internazionale op wordt geroepen. De selectie van interim-bondscoach Dwight Lodeweges heeft wel eenmalig gezelschap gekregen van Koopmeiners: doordat De Vrij is vertrokken en Dumfries nog steeds ontbreekt vanwege privéomstandigheden, is de AZ-linkspoot opgetrommeld. Hierdoor kon Oranje donderdag met 23 man trainen.

Op meer lijkt Koopmeiners echter niet te hoeven rekenen: het Nederlands elftal speelt vrijdagavond thuis tegen Polen, maar de Noord-Hollander behoort tot de Jong Oranje-selectie en wordt tegelijkertijd in Wit-Rusland verwacht. Of Dumfries vrijdag weer kan aansluiten bij de A-selectie, is nog niet duidelijk. Olympique Lyon-collega Kenny Tete werd eerder al opgeroepen als extra speler.