Oranje krijgt 'nee' van Van Nistelrooij: 'We hadden twee goede opties'

Oranje krijgt 'nee' van Van Nistelrooij: 'We hadden twee goede opties'

03-09-2020 14:57
11

Ruud van Nistelrooij heeft bedankt voor een tijdelijke promotie bij het Nederlands elftal. Dat onthulde interim-bondscoach Dwight Lodeweges donderdag tijdens de persconferentie in Zeist.

Van Nistelrooij traint PSV O19 en zou in de aanloop naar het EK aansluiten bij Oranje. Dat ging door de coronacrisis niet door. De vraag vanuit Zeist of hij na het vertrek van Ronald Koeman alsnog wilde komen, wees de voormalige topspits af.

"Hij was al ver in de voorbereiding in het komende seizoen", verklaart Lodeweges. "Dat is ook prima en begrijpelijk. Daarna hebben we Erwin van de Looi gevraagd. Want we hadden twee goede opties. Hij vult het nu ook hartstikke goed in."

Lodeweges leidt het Nederlands elftal in de Nations League-wedstrijden tegen Polen en Italië, nadat Koeman twee weken geleden vertrok naar FC Barcelona. Jong Oranje-bondscoach Van de Looi werd vervolgens doorgeschoven.

Oranje verzamelde zich deze week in Zeist voor de eerste interlandperiode in negen maanden. Het is onbekend wie na de interlands tegen Polen en Italië voor de groep wordt gezet. Louis van Gaal staat in elk geval open voor een derde ambtstermijn.