Wijnaldum geeft mening bij Oranje: 'Kijken wat de KNVB-directie ermee doet'

Wijnaldum geeft mening bij Oranje: 'Kijken wat de KNVB-directie ermee doet'

03-09-2020 16:02
27

Georginio Wijnaldum staat positief tegenover een mogelijke terugkeer van Louis van Gaal als bondscoach van het Nederlands elftal. Over de opvolging van Ronald Koeman doet de middenvelder echt geen grote uitspraken.

"Ik heb heel goed met Van Gaal samengewerkt, maar ook met andere trainers. Het is meer voor de directie van de KNVB", aldus Wijnaldum op de persconferentie in Zeist. Als onderdeel van de spelersraad heeft hij advies gegeven over 'hoe het team het ziet'. "Uiteindelijk is het aan de directie: zij zijn eindverantwoordelijk en moeten wij ermee werken. Maar wij zijn blij dat ze onze mening willen weten. Het zegt nog niets."

Wijnaldum wil verder groeien met het Nederlands elftal. "Ondanks dat het gemoedelijk is, blijven we kritisch op elkaar. We willen van elkaar dat we stappen maken in de ontwikkeling. Ik denk niet dat een bondscoach dat per se moet brengen. Koeman wilde ook dat we naar elkaar zouden kijken en kritisch zouden zijn op elkaar. Wij hebben onze mening aan de directie gegeven, kijken wat ze ermee doen."