Van der Sar flirt weer met Suárez: 'Dan houden we een plekje vrij bij Ajax'

Van der Sar flirt weer met Suárez: 'Dan houden we een plekje vrij bij Ajax'

03-09-2020 16:20
83

Edwin van der Sar heeft donderdag opnieuw gereageerd op de mogelijke komst van Luis Suárez naar Ajax. De Uruguayaanse spits is van harte welkom in Amsterdam, maar een comeback lijkt vooralsnog niet aan de orde.

"Ik denk dat het aanvallend staat bij ons", zei Van der Sar op NPO Radio 1. "Donny van de Beek is naar Manchester United gegaan, ik denk dat het op dit moment niet de prioriteit heeft. Maar mocht Suárez echt willen, dan houden we altijd een plekje vrij."

Afgelopen weekend zorgde Van der Sar met verschillende tweets voor consternatie onder de supporters van Ajax. Stadszender AT5 voelde hem aan de tand bij een basisschool in Amsterdam Zuidoost, waar hij gratis fietshelmen uitdeelde namens zijn foundation.

"Of Suárez ook een fietshelm krijgt? Dat denk ik niet. Op het veld is het niet verplicht om een helm te dragen", grijnst Van der Sar. "Mocht Suárez een school uitzoeken in Nederland en zijn kinderen gaan met de fiets, dan maken we graag een helm met een Ajax-skin."

Over zijn tweets zegt Van der Sar: "Ik denk dat het verhaal een beetje een eigen leven is gaan leiden. De selectie staat er goed voor. Of ik zou willen dat Suárez komt? Je moet realistisch zijn en altijd kijken naar mogelijkheden. Wie weet, Luis volgt Ajax nog nadrukkelijk."