PSV komt oefenduel door met vier wissels, debutant Max direct goed voor assist

03-09-2020 16:49
87

Philipp Max heeft zijn officieuze debuut namens PSV achter de rug. De van FC Augsburg overgekomen linksback speelde donderdagmiddag negentig minuten mee tegen Viktoria Köln: het oefenduel op de Herdgang eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Trainer Roger Schmidt moest het doen zonder een groot aantal internationals en had slechts vier wissels tot zijn beschikking: Jeroen Zoet, Sam Lammers, Olivier Boscagli en Joël Piroe. Max kon dus wél ingezet worden als linksback, de linksbenige Jorrit Hendrix speelde wederom op rechts. Mauro Júnior werd voor de komst van Max regelmatig ingezet als linksback, maar fungeerde ditmaal als linkermiddenvelder in Schmidts 4-4-2. Het spitsenduo werd gevormd door Donyell Malen en Noni Madueke.

PSV creëerde in de eerste helft de meeste kansen en kwam vlak voor rust ook op voorsprong. Max leverde direct zijn eerste assist in PSV-dienst af en Nick Viergever opende de score: 1-0. De Eindhovenaren gingen met een voorsprong de rust in, maar waren die vrijwel direct na de hervatting kwijt. Viktoria Köln – met oude Heracles Almelo-bekende Maximilian Rossmann in de basis – trok de stand gelijk: de Duits-Cubaanse invaller Ernesto Carratala Jiménez passeerde Zoet, die tijdens de rust Lars Unnerstall had vervangen.

Daar bleef het ook bij in het vervolg van de tweede helft. PSV heeft nog één oefenduel te gaan, voordat de Eredivisie weer begint: op dinsdag 8 september wacht MSV Duisburg, opnieuw een Duitse club. Op zondag 13 september reist PSV af naar Groningen voor het competitieduel met de plaatselijke FC.