Til rondt huurtransfer af en strijkt neer in het Schwarzwald-Stadion

Til rondt huurtransfer af en strijkt neer in het Schwarzwald-Stadion

Gepubliceerd: donderdag 3 september 2020 om 18:50do 03-09-2020 om 18:50

Laatste update: donderdag 3 september 2020 om 18:58do 03-09-2020 om 18:58

Guus Til vervolgt zijn carrière in de Bundesliga. De in Zambia geboren Oranje-international verruilde AZ afgelopen seizoen voor Spartak Moskou en zal het komende seizoen uitkomen voor SC Freiburg.

De Bundesliga-club heeft Til tot het einde van het seizoen gehuurd. Ook PSV werd aan de aanvallende middenvelder gelinkt, maar concreet werd die interesse nooit. Til kijkt uit naar zijn avontuur in Freiburg. "Ik heb van veel mensen gehoord dat dit een familieclub is, daar wil ik graag onderdeel van zijn. Bovendien wordt er in de Bundesliga een hoog tempo gehanteerd. Dat past bij mijn speelstijl. Ik hoefde dus niet lang over dit aanbod na te denken."

Freiburg-directeur Klemens Hartenbach noemt zijn nieuwste aanwinst een 'lauf- und spielstarker Offensivspieler' en heeft hoge verwachtingen van Til. "Hij zal ons elftal verreiken met zijn loopvermogen. Het was mooi om te zien dat we er naar de eerste gesprekken eigenlijk al uit waren. We kijken ernaar uit om hem in het team op te nemen."

Til verhuisde afgelopen zomer nog voor zestien miljoen euro naar Spartak en tekende tot 2023. Na de start van het Premjer Liga-seizoen 2020/2021 is hij nog drie keer kort ingevallen, maar de Russen wilden meewerken aan een tijdelijk vertrek.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws