'Hopelijk kan ik bij Ajax in de voetsporen treden van Van de Beek'

'Hopelijk kan ik bij Ajax in de voetsporen treden van Van de Beek'

03-09-2020 20:30
50

Kenneth Taylor is dolblij met zijn contractverlenging bij Ajax. De middenvelder verlengde donderdag tot de zomer van 2024.

Taylor (18) staat bekend als een van de grootste talenten van Ajax. Hij hoopt zo snel mogelijk in de Johan Cruijff Arena te spelen. "Het liefste speel je op je tiende al in de Arena. Maar tot nu toe gaat het goed en ik ben blij met m'n ontwikkeling. Ik ben een beetje ongeduldig, maar het komt vanzelf. Als je goed presteert, heb je het zelf in de hand", zegt Taylor tegen Ajax TV.

Opvallend genoeg heeft Taylor nog geen goal gemaakt in het betaalde voetbal. "Tot nu toe alleen nog maar assists. Ik ben niet zo veelscorend als Donny, helaas", lacht Taylor, doelend op Donny van de Beek. "Ik heb nog niet gescoord, dus daar wacht ik nog op. Het komt eraan."

"Het is een soort broer voor mij", vertelt hij over Van de Beek. "Hij vertelt veel dingen waar ik van leer, dat is altijd fijn. Als je iedere training hard blijft werken en je best doet, komt het vanzelf."

Taylor feliciteerde Van de Beek met zijn transfer naar Manchester United. "Ik heb hem al gefeliciteerd. Ik denk dat we een hapje gaan eten en iets drinken. Het is heel mooi voor Donny. Hopelijk kan ik in zijn voetsporen treden."