Van der Hoorn maakt 'droomtransfer': 'Eén van de beste competities ter wereld'

Van der Hoorn maakt 'droomtransfer': 'Eén van de beste competities ter wereld'

04-09-2020 09:09 Laatste update: 09:13
79

Mike van der Hoorn heeft een nieuwe club. De verdediger, wiens contract bij Swansea City afgelopen seizoen afliep, tekent bij Arminia Bielefeld en speelt het komende seizoen dus in de Bundesliga.

De verdediger, die vier jaar geleden van Ajax naar Wales trok en daar 106 competitiewedstrijden voor Swansea speelde, tekent voor drie jaar in Bielefeld. "We zijn blij dat we Mike hebben kunnen halen", zegt directeur voetbal Samir Arabi op de clubsite. "We volgen hem als sinds zijn tijd bij Ajax en zijn er van overtuigd dat hij onze verdediging in de Bundesliga nog meer stabiliteit zal geven met zijn ervaring en zijn speelstijl."

Van der Hoorn zelf is blij dat hij weer wat dichter bij huis zal voetballen. "Toen mijn familie hoorde dat ik hier ga spelen, waren ze erg blij dat ik niet verder van huis ging spelen maar juist dichterbij. Dat maakt langskomen voor iedereen veel gemakkelijker."

Voor de lange stopper gaat met een transfer naar Duitsland een langverwachte droom in vervulling. "Ik heb hele goede gesprekken gehad met de verantwoordelijken die mij uiteindelijk ook hebben overtuigd. Ik had ook contact met andere clubs, maar uiteindelijk had ik het beste gevoel bij Arminia. Ik ben erg blij dat ik hier ben, want toen ik jong was droomde ik ervan ooit in de Bundesliga te spelen. Het is één van de beste competities ter wereld."