'Ajax doet er verstandig aan om nog een extra middenvelder te halen'

'Ajax doet er verstandig aan om nog een extra middenvelder te halen'

04-09-2020 12:54
149

Valentijn Driessen denkt dat Ajax er verstandig aan zou doen om nog een middenvelder toe te voegen aan de selectie na het vertrek van Donny van de Beek naar Manchester United. Hij denkt stiekem aan een grote naam: Georginio Wijnaldum.

Het is nog niet duidelijk of Ajax een vervanger aan gaat trekken voor Van de Beek. Davy Klaassen is een van de namen die rondzingt in Amsterdam. "Klaassen is een optie, maar we worstelen wel met de opvallende uitspraak van Erik ten Hag", zegt Mike Verweij, collega van Driessen, in de Voetbalpodcast van De Telegraaf. Dat hij in principe niemand meer nodig heeft. Dat is heel opmerkelijk. Ajax speelt een verkort seizoen, met heel veel wedstrijden op elkaar en ook nog Champions League. Ik denk dat Ajax er verstandig aan doet nog een middenvelder te halen."

Hier is Driessen het mee eens. "Klaassen is een aanwinst in de breedte. Als je een beetje ondeugend denkt: waarom ga je niet voor Wijnaldum? Dat is een speler zoals Van de Beek. Ajax wil toch graag naar de Europese top? Is Klaassen een verbetering ten opzichte van Van de Beek? Als je iemand haalt, haal dan iemand die beter is en er direct staat", sluit Driessen af.

Wijnaldum staat op het punt een transfer naar het FC Barcelona van Ronald Koeman af te ronden. Hij moet, samen met Memphis Depay, de selectie van de Spaanse grootmacht gaan versterken.