Update: La Liga reageert op statement kamp-Messi: 'De clausule is wél actief'

Update: La Liga reageert op statement kamp-Messi: 'De clausule is wél actief'

04-09-2020 14:25 Laatste update: 15:05
65

Jorge Messi, de vader van Lionel Messi, heeft in een brief aan de Spaanse voetbalbond laten weten dat de ontsnappingsclausule van 700 miljoen euro in het contract met FC Barcelona niet geldig is.

Volgens Messi senior heeft La Liga een verkeerde inschatting gemaakt bij het analyseren van het contract van de Argentijnse superster. Kamp-Messi stelt in de brief dat de ontsnappingsclausule sinds het einde van het seizoen 2019/20 niet meer rechtsgeldig is. La Liga liet eerder in een statement weten dat die clausule gewoon nog actief is, en dat Messi dus niet transfervrij mag vertrekken.

De afgelopen dagen leek de toekomst van Messi toch bij FC Barcelona te liggen na intensieve gesprekken tussen vader Jorge en clubpresident Josep Maria Bartomeu, maar deze brief bewijst dat de partijen nog niet met elkaar klaar zijn.

'We weten niet welk contract La Liga heeft geanalyseerd, en op welke basis zij concluderen dat er een ontsnappingsclausule in het contract zit', aldus het statement. De advocaat van Messi, Jorge Pecourt, was vrijdagmiddag aanwezig bij de Messi-familie en is zojuist vertrokken.

Update: De strijd tussen FC Barcelona, La Liga en Lionel Messi duurt voort. In een reactie op de verklaring van het kamp-Messi heeft La Liga gesteld dat de vastgestelde afkoopsom van 700 miljoen euro weldegelijk nog geldig is. Wordt ongetwijfeld vervolgd.