Cziommer over kersverse Feyenoorder Teixeira: 'We kunnen wat verwachten'

Cziommer over kersverse Feyenoorder Teixeira: 'We kunnen wat verwachten'

04-09-2020 16:36
77

Feyenoord heeft vrijdagochtend de komst van João Teixeira afgerond: de Portugese middenvelder is overgekomen van Vitória Guimarães. FOX Sports-analist Simon Cziommer heeft informatie ingewonnen bij een bevriende Portugese scout, die lovende woorden sprak over de kersverse Feyenoorder.

Teixeira werd als tiener gescout door Liverpool, maar redde het niet bij The Reds. Een verblijf bij FC Porto was evenmin succesvol, maar de 27-jarige middenvelder bloeide weer op in Guimarães. "Een scout vertelde mij dat we veel konden verwachten", deelt Cziommer zijn bevindingen in Voetbalpraat op FOX Sports. "Hij is nu wat volwassener aan het worden en kan leuke dingen laten zien."

De nieuwste Feyenoord-aanwinst zou als offensieve middenvelder of als 'valse buitenspeler' kunnen fungeren. "Dat kan Feyenoord ook wel gebruiken, een speler die wat kan creëren", aldus Cziommer. "Én: hij scoort ook nog (vorig seizoen deed hij dat vier keer in dertien competitieduels, red.), ook belangrijk."

Teixeira heeft een tweejarig contract bij Feyenoord, met een optie op nóg een jaar, gesigneerd. Hij zal met rugnummer 20 gaan spelen.