Update: 'verhuur Doan mogelijk aanzet tot definitieve exit, koopoptie bedongen'

Update: 'verhuur Doan mogelijk aanzet tot definitieve exit, koopoptie bedongen'

Gepubliceerd: zaterdag 5 september 2020 om 14:30za 05-09-2020 om 14:30

Ritsu Doan is het komende seizoen actief in de Bundesliga. Arminia Bielefeld en PSV hebben bevestigd dat de Japanner op huurbasis de overstap maakt en voor een jaar het rugnummer acht zal dragen.

De 22-jarige international van Japan reageert op de clubsite van de Duitsers op zijn tijdelijke transfer. "Ik heb een paar wedstrijden van vorig seizoen gezien en dat maakte indruk op mij", vertelt hij. "Het vooruitzicht om in de Bundesliga te spelen was ook erg belangrijk bij mijn beslissing. Bovendien heb ik erg goede gesprekken met de club gehad, dus ik ben blij dat ik dit heb kunnen doen."

Arminia Bielefeld, dat eerder al Mike van der Hoorn naar de club haalde, is bij monde van directeur voetbal Samir Arabi blij met Doan. "Ondanks zijn jonge leeftijd kan hij al terugblikken op een groot aantal internationale wedstrijden, waarvan ons team kan profiteren. Ook de vaardigheid die hij in Nederland en het Japanse elftal demonstreerde komt goed van pas."

Bij PSV kon Doan het na een goede start niet meer waarmaken. Sinds de aanvaller voor zevenenhalf miljoen euro overkwam van FC Groningen speelde hij 25 officiële wedstrijden voor de Eindhovenaren. In die duels kwam hij twee keer tot scoren.

Update: PSV vermeldde het niet in zijn officiële transferaankondiging, maar volgens het Eindhovens Dagblad is er wel degelijk sprake van: een optie tot koop in de huurovereenkomst met Arminia Bielefeld. Als de samenwerking bevalt, kan de regerend Tweede Bundesliga-kampioen Doan definitief overnemen. De 22-jarige Japanner ligt nog tot 2024 vast bij PSV.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws