'Suárez gaat voor Italiaans staatsburgerschap: transfer naar Juve komt dichtbij'

'Suárez gaat voor Italiaans staatsburgerschap: transfer naar Juve komt dichtbij'

05-09-2020 11:33
80

De kans dat Luis Suárez komend seizoen in het shirt van Juventus speelt is weer toegenomen. De Uruguayaan gaat naar verluidt een taalcursus volgen om er voor te zorgen dat hij een Italiaans paspoort kan krijgen.

Daarmee kan hij de regels voor niet-EU-spelers in de Serie A omzeilen en dat betekent volgens La Gazzetta dello Sport dat Juventus goede hoop heeft dat Suárez binnenkort speler van La Vecchia Signora is. Over een week krijgt de 'student' zijn examen en hoort hij of hij het Italiaans staatsburgerschap krijgt toegekend.

Normaal gesproken duurt een dergelijk proces veel langer, maar omdat Suárez een aantal jaar geleden al een deel van de 'inburgeringscursus' heeft afgerond kan het papierwerk nu sneller in orde gemaakt worden. Juventus heeft daarop besloten dat Edin Dzeko optie B wordt en dat alle pijlen gericht worden op El Pistolero.

Ondanks het aanblijven van Messi bij Barcelona zou Suárez nog steeds weg willen en is het ook de bedoeling van clubpresident Josep Maria Bartomeu om zijn forse salaris van de loonlijst te kunnen schrappen. Als de Catalanen tot overeenstemming komen met de Uruguayaan over het ontbinden van zijn contract, is een transfer naar Juve dichtbij.