'Jongens spelen drie wedstrijden niet en roepen dat ze weg willen, zo ben ik niet'

'Jongens spelen drie wedstrijden niet en roepen dat ze weg willen, zo ben ik niet'

Gepubliceerd: zaterdag 5 september 2020 om 11:57za 05-09-2020 om 11:57

Maarten Stekelenburg vindt niet dat de keuze voor AS Roma in 2011 een verkeerde was. De doelman, die deze zomer terugkeerde bij Ajax, had hoge verwachtingen toen hij naar de Italiaanse hoofdstad trok.

Luis Enrique was trainer bij AS Roma en dat zag Stekelenburg als een goed teken. "Er zijn mensen die zeggen dat ik achteraf nooit naar Rome had moeten gaan", zegt hij in een groot interview met het Algemeen Dagblad. "Zo denk ik niet. De manier van voetballen van de nieuwe trainer Luis Enrique sprak me aan. In het eerste jaar speelde ik bijna alles. Toen stapte Luis Enrique op. Zoiets voorzie je niet. Zijn opvolger Zdenek Zeman kocht een nieuwe keeper. Dat was een grote verrassing."

Wat volgde was een moeizaam gevecht om een basisplaats en een periode waarin de nu 37-jarige keeper niet zijn beste spel liet zien. "Voorkeuren van trainers zijn er altijd en maken voetbal ook interessant. De één vindt dit, de ander dat, maar uiteindelijk beslist hij. En als hij het niet in je ziet zitten, is dat voor mij nog geen reden om gelijk mijn spullen te pakken. Dat zie je tegenwoordig heel snel gebeuren. Jongens spelen drie wedstrijden niet en roepen dat ze weg willen. Zo ben ik niet."

"Je hebt alleen niet altijd alles in de hand", gaat de Ajax-keeper door. "En ik ben de eerste die toegeeft dat ik niet overal heb gepresteerd zoals ik verwachtte. Onder de nieuwe trainer kende ik bij Roma niet mijn beste periode. Toen zijn keuze niet in mijn voordeel uitpakte, zat ik daar met een doorlopend contract."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws