Gemeente Groningen geeft noodbevel uit rond oefenwedstrijd tegen Arminia Bielefeld

Gemeente Groningen geeft noodbevel uit rond oefenwedstrijd tegen Arminia Bielefeld

05-09-2020 12:15
38

Supporters van Arminia Bielefeld worden zondag geweerd uit de gemeente Groningen. Dat heeft de gemeente besloten in een noodbevel uit angst voor ongeregeldheden rond het oefenduel dat de plaatselijke FC tegen de Duitsers zal spelen.

Het noodbevel van de gemeente, dat hier te lezen is, is opgesteld omdat er 'aanwijzingen zijn dat Duitse risicosupporters naar Groningen willen afreizen'. Vanwege de coronamaatregelen waren er sowieso al geen uitsupporters welkom in het Hitachi Capital Mobility Stadion, maar dat is nog niet genoeg voor de gemeente.

De plaatselijke autoriteiten denken dat er een confrontatie plaats kan vinden tussen aanhangers van Arminia en FC Groningen en dus is het niet toegestaan voor Duitse fans om zondag in de gemeente Groningen te zijn. Daar zal door de politie ook op gecontroleerd worden. De Bundesliga-club weet van dit besluit en heeft dat ook doorgegeven aan de supporters.

Bij Arminia Bielefeld kan Ritsu Doan, ex-FC Groningen, zijn officieuze debuut maken. Ook Mike van der Hoorn staat sinds kort onder contract bij de promovendus.