'Hét moment om bij Feyenoord te gaan spelen, vorig seizoen was ik op mijn best'

'Hét moment om bij Feyenoord te gaan spelen, vorig seizoen was ik op mijn best'

05-09-2020 13:33 Laatste update: 13:53
18

Feyenoord heeft met João Teixeira eindelijk de gewenste aanvallende middenvelder binnen. De Portugees, die Vitória Guimarães verlaat, denkt dat de stap naar Rotterdam op het juiste moment in zijn loopbaan komt.

De nummer tien blonk uit en was in de hoogste Portugese competitie één van de spelers met de meeste voorbereidende acties. "Ik heb bij Vitória het beste seizoen uit mijn loopbaan achter de rug", zegt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik denk dat dit het moment was om weer buiten Portugal te gaan voetballen. Ik heb als jonge speler in Engeland gespeeld, maar toen was ik pas 18 jaar. Ze vergeleken mij met Deco en dat was moeilijk."

Na die teleurstellende periode keerde hij terug in Portugal en maakte hij kennis met Bruno Martins Indi. De verdediger speelde met hem samen bij FC Porto en stuurde een berichtje nadat de transfer officieel was geworden. "Hij feliciteerde mij en wenste me veel succes bij de club waar hij is opgegroeid", vertelt Teixeira. "De trainer sprak ik ook kort, hij wenste me ook veel succes."