La Vanguardia: Barça heeft Memphis-deal van 25 miljoen zo goed als beklonken

La Vanguardia: Barça heeft Memphis-deal van 25 miljoen zo goed als beklonken

05-09-2020 15:00 Laatste update: 15:10
257

Ronald Koeman heeft één van zijn twee Nederlandse toptargets alvast binnen, meldt La Vanguardia. Volgens de Spaanse krant zal Memphis Depay voor 25 miljoen euro overkomen van Olympique Lyon.

Het Lyon-contract van de Oranje-aanvalsleider loopt nog één jaar door: Barça kan hem dus voor een relatief bescheiden transfersom overnemen. Volgens La Vanguardia is de transfer zo goed als beklonken. Voor hoeveel seizoenen hij zal tekenen in Camp Nou, is nog onduidelijk. Vermoedelijk wordt de transfer na de interlandperiode wereldkundig gemaakt.

De Nederlandse FC Barcelona-enclave wordt langzaam maar zeker uitgebreid. Frenkie de Jong kreeg al gezelschap van Koeman en assistent-trainer Alfred Schreuder, na Memphis moet ook Georginio Wijnaldum de gelederen komen versterken. Volgens het Algemeen Dagblad nadert ook de Liverpool-middenvelder een akkoord met de Catalanen.

Koeman begon onlangs aan de voorbereiding met zijn nieuwe club. Villarreal is op 27 september de eerste tegenstander van het Primera División-seizoen. Vrijdag werd duidelijk dat Lionel Messi - ondanks zijn uitdrukkelijke transferverzoek - nog één jaar binnenboord blijft.