Ajax verdedigt ongeslagen status succesvol tegen Augsburg: penalty Labyad bepalend

05-09-2020 15:51
178

Ajax heeft zaterdagmiddag zijn voorseizoen afgesloten met een oefenwedstrijd tegen Bundesliga-club FC Augsburg. Een rake penalty van Zakaria Labyad bleek doorslaggevend op Sportpark De Toekomst: Ajax sluit de voorbereiding zonder nederlaag af.

Trainer Erik ten Hag moest een aantal internationals missen, maar kon toch een respectabel elftal op de been brengen. De zeventienjarige Devyne Rensch stond in het hart van de verdediging, die geleid werd door aanvoerder Nicolás Tagliafico. Ook Jurgen Ekkelenkamp en Labyad kregen een kans, bij afwezigheid van Donny van de Beek, Quincy Promes en Dusan Tadic. David Neres en Antony vormden de Braziliaanse voorhoede.

Ajax kwam traditiegetrouw vroeg op voorsprong. Na een kleine twintig minuten maakte Daniel Caligiuri hands in het strafschopgebied, Labyad brak de wedstrijd open vanaf elf meter: 1-0. De ploeg van Jeffrey Gouweleeuw probeerde direct de reageren, maar Florian Niederlechner trof het zijnet en voormalig Eredivisie-topscorer Alfred Finnbogason vond Andre Onana op zijn weg. Vlak voor rust stichtte Neres wat Ajax-gevaar, maar de Braziliaan kwam niet tot scoren.

Diezelfde Neres had na rust ook de 2-0 op zijn schoen, maar Augsburg-doelman Rafal Gikiewicz – die kort daarvoor een poging van Tagliafico had verijdeld – kwam met de schrik vrij. Augsburg kwam na rust nauwelijks in de buurt van Onana, maar Ajax verzuimde om de wedstrijd definitief te beslissen. Invaller Lassina Traoré kreeg de grootste kans, maar wipte de bal naast het doel van Gikiewicz. Augsburg kreeg in de allerlaatste minuut nog een open kans via Finnbogason, maar de IJslander liet Ajax met de schrik vrijkomen.

Ajax heeft de voorbereiding zonder nederlagen doorstaan. Op zondag 13 september gaat de Eredivisie van start met een bezoek aan Sparta.