Eigen goal beslist Heerenveen-PEC, wisselende resultaten Vitesse en Heracles

Eigen goal beslist Heerenveen-PEC, wisselende resultaten Vitesse en Heracles

05-09-2020 16:28 Laatste update: 16:40
49

SC Heerenveen, PEC Zwolle, Vitesse en Heracles Almelo hebben zaterdag voor het laatst geoefend voordat het Eredivisie-seizoen begint. Heerenveen en PEC deden dat in de vorm van een onderling Eredivisie-duel in het Abe Lenstra Stadion.

SC Heerenveen-PEC Zwolle 0-1
Dit treffen werd beslist door een curieus doelpunt na een klein kwartier spelen. Mike van Duinen werd de diepte in gestuurd, wilde voorgeven en zag hoe de bal via Hamdi Akujobi tegen de touwen vloog: 0-1. Nadat Reza Ghoochannejhad een kans op 0-2 liet liggen, ging Heerenveen op jacht naar de 1-1. Mitchell van Bergen, Arjen van der Heide en naamgenoten Henk Veerman en Joey Veerman hadden echter geen succes. Heerenveen trapt op zaterdag 12 september het nieuwe Eredivisie-seizoen af tegen Willem II, PEC treft later op de avond Feyenoord.

Vitesse-SV Darmstadt 98 2-2
Vitesse sloot zijn oefencampagne af met een wedstrijd tegen Tweede Bundesliga-club SV Darmstadt 98. De gehavende Arnhemmers verdedigden lange tijd een 1-0 voorsprong na een succesvolle solo van Oussama Tannane. In de slotfase kwam de wedstrijd tot ontbranding: Tobias Kempe maakte vanaf de penaltystip de 1-1, Jacob Rasmussen leek Vitesse in de minuut 87 alsnog de overwinning te bezorgen, maar Patric Pfeiffer had het laatste woord. Vitesse mag nu toewerken naar het bezoek aan RKC Waalwijk op zondag 13 september.

Eintracht Braunschweig-Heracles Almelo 2-0
Ook Heracles trof een tegenstander uit de Tweede Bundesliga, maar deed dat zonder succes. De ploeg van Frank Wormuth kreeg geen poot aan de grond in het Duitse Lotte: Jannis Nikolaou en Michael Schultz tekenden voor de twee Braunschweig-treffers. Heracles mag zich op zondag 13 september zien te herpakken tegen ADO Den Haag.